ET MYLDER AF MENNESKER

 

Lystbådehavnen i Hvalpsund var skueplads for et højst usædvanligt træf søndag aften. På initiativ af Grethe Østergaard, Hvalpsund Borgerforenings kalender-redaktør, myldrede folk fra alle hjørner af Vesthimmerland til en time med fællessang, da musikgruppen fra Bogcaféen i Hvalpsund spillede op. Der var langt fra sangblade nok, men til gengæld var der sangglade folk nok.

 

Der blev sunget på livet løs før – og senere hen snakket på kryds og tværs omkring restaurant Marinas kaffe-/kagebord, for det syntes som om folk fra hele Vesthimmerland havde sat hinanden stævne på en skøn sommeraften ved fjorden.

 

Repertoiret spændte vidt. Lige fra Du danske sommer jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig (Thøger Larsens tekst) over En sømand har sin enegang af den lokale Johannes V. Jensen., og til Hvalpsund Visen skrevet af endnu en lokal spillemand, Jørgen Vasegaard.

 

Programmet sluttede med, at Samuel Frederiksen på sin cornet spillede solen ned endnu engang, og troværdige revisor-typer kunne konstatere at mere end tre hundrede stemmer fra hele egnen stod op og sang med på Der er et yndigt land.

 

Da sangen var slut kunne en deltager ikke skjule sin begejstring, men råbte spontant: 2-0 til Danmark. Måske skulle han i stedet for Danmark blot have råbt Udkants-Danmark.