Pressemeddelelse til Gammel jul 2013

 

Pressemeddelelse til Gammel jul 2013

 

Den hyggelige gamle herregård slår igen dørene op til en nostalgisk og stemningsfuld jul med levende musik og herlige dufte.

Juletræerne i stuehuset er pyntet som i gamle dage, og der er noget både for børn og voksne.

I biblioteket fortæller skolemesteren historier for børn, og her kan man prøve at skrive med pen og blæk, hvis skolemesteren giver lov. Der er en udstilling om nøddeknækkere, vi har fået - bordene er dækket op og der er levendegørelse de fleste steder. Herremanden spiller kort med forvalteren –bare de ikke spiller gården væk!

Man kan også se gammeldags legetøj, flettede julehjerter - og strømpenisserne har indtaget Fruens stue!

Gårdnissen er kommet ud fra sit skjul og fortæller små historier for børn i fårestien. Der vil være flere konkurrencer for børn og barnlige sjæle med præmier.

Fra det gamle køkken vil der dufte af det dejligste julebag med smagsprøver. Her kan man få en snak om kvalitet og produkter. Ligeledes vil der dufte af hjemmebrygget øl fra bryggerset, hvor der også er smagsprøver.

 

Der vil være masser af boder med alskens lækkerier og snurrepiberier i både laden hvor der både er hjemmelavet syltetøj, hjemmelavet legetøj, hjemmelavede børster, honning, mjød, brændte mandler, og mange andre ting.

Hessel snapse laug og Hessel øllaug vil også have en bod, og i forvalterboligen sælges der rugbrød og honningkager fra Farsø bageri. Kaffeladen sælger lækkerier for enhver, og der bliver lavet hjemmelavede bolsjer i køkkenet og mange andre ting.

Smedene arbejder i smedjen, trædrejerne arbejder i karetmagerværkstedet, hvor også der er løbbinding og lysestøbning. I hestestalden er der bla. pileflet og blomsterbinderi og i på loftet i forvalterboligen holdet Hessels vævelaug til.