14.09.18 11:57 Alder: 189 days

Efterårets dag på Hessel

 

Efterårets dag på Hessel

Søndag den 23.-9.-2018 fra kl. 10.00.16.00

Entre: 50 kr. ( Børn under 13 år gratis )

På denne dag vil flere forskellige får være repræsenteret. Få viden og inspiration af fåreavlere, eller af andre kapaciteter som fortæller om aktuelle ting. Får bliver klippet og ulden forarbejdet.

På Hessels omkringliggende marker kan man se veteranklubben Vesthimmerland kører med de gamle traktorer og maskiner og sprede møg, pløje, harve og så. Karlelauget er i marken og hjælper med roeoptagning, og der bliver taget kartofler op med de gamle maskiner. Besøgsgæsterne kan fylde en pose med kartofler eller gulerødder og tage med hjem. Der vil være hyggepløjning og konkurrencepløjning. Til sidstnævnte er det "verdensklasse", for der kommer pløjere der tidligere har vundet pløjemesterskabet både lokalt, amts, regions og Danmarksmesterskab. Derudover kommer der pløjere der har vundet Nordisk mesterskab, Europæisk mesterskab og sågar en verdensmester.

I "Årtusinders markarbejde" kører der forrest et spand heste med en "ard", efterfulgt af en hjulplov og derefter gamle traktorer og opvisningen slutter med en traktor med en stor vendeplov.

Overalt på Hessel vil der vises forskellige former for levendegørelser. Smedene arbejder i den gamle smedje, væverne ved de gamle væve og trædrejerne ved bænken i værkstedet. På gårdspladsen er rebslageren i gang, og børn kan prøve at lave sæbebobler. I bygningerne vil der være arbejdende stande, salgsboder og udstilling af mange former for håndværk og husflid.

I år har vi et tema som hedder "Besættelsestidens mad og husholdning", hvor man i køkkenet kan smage byg-franskbrød og boghvede-pandekager. I et rum vil der være mørklægningsgardiner og en radio, der fortæller befrielsesbudskabet, i et andet rum vil der fortælles om tobaksdyrkning under krigen, et rum vil være omdannet til systue hvor der repareres tøj og sukker, og der vil også være et rum hvor man kan smage Richs kaffe og høre historier om erstatningskaffe mm. Overalt vil der være sjove smagsprøver.

Se i øvrigt vores hjemmeside.