Pressemeddelelse september 2019

Efterårets dag – dyr, husflid og markarbejde

Søndag d. 22 september 2019 kl. 10.00 – 16.00

på Museet Herregården Hessel

 

Hessels ”Efterårets dag” – vil slå rekorden!

Hessels marklaug har i over et år arbejdet på at lave noget helt særligt. Derfor har man tilmeldt sig Guiness rekordforsøg!!

Man vil simpelthen forsøge at slå verdensrekorden med rigtig mange gamle VOLVO og BOLINDER MUNKTELL traktorer, der pløjer efter hinanden samtidig på den samme mark, forhåbentlig med så mange deltagere at denne aktivitet kan optages i GUINESS REKORDBOG. Det er et kæmpe arbejde, der er blevet lagt i al den planlægning som der skal være til et så stort et stævne, og vi håber på rigtig mange deltagere og besøgende!

Men derud over har vi selvfølgelig også noget i den lidt mindre afdeling – der vil blive spredt møg ud, pløjet, harvet og sået.

Der vil blive konkurrencepløjning på ”verdensniveau” med besøg af mesterskabspløjere med toppræsentationer. Almindelig hyggepløjning kan man dog også se.

Der vil være en bod, hvor man kan købe Volvo reservedele og tilhørende litteratur.

Desuden vil man vise det specielle ”Årtusinds pløjning” - begyndende med heste forspændt en krogard, heste med hjulplov, svingplov, 100 årig traktor med bugserplov, herefter gamle traktorer med stigende plovstørrelse og sluttelig en meget ny traktor med stor vendeplov.

Selvfølgelig skal der også tages kartofler og roer op, og det sker på gammeldags vis. Man kan desuden få en pose gratis kartofler med hjem.

En anden stor aktivitet er får af forskellige racer. Der vil være fåreklipning og i et stort telt kan man se en fåreudstilling, hvor man viser anvendelse af fårets forskellige dele: kød, skind, horn, uld, fåremælkssæber, plantefarvning, frø til plantefarvning, kartning, spinding mm. Man kan købe kød og fåreskind og meget mere. Her kan børn også komme til at væve og filte.

Hessel egne laug vil være aktive og flere steder vil der også her være mulighed for smagsprøver. Det gælder øllauget og snapselauget i Lunden – men også trædrejerlauget, smedelauget og væverlauget vil være aktive, og her er det godt at få en snak og se håndværket.

 

I forvalterboligen byder væverlauget indenfor, og her kan man også se bogbinderi, barkdesign og tinbroderi.

 

I Lunden kan børn være med til lave pandekager over bål.

 

I laden vil der være salgsboder med strik og hækling, biavl, syltede ting, lækkerier af chokolade og kaffe og desuden køkkenhavens grøntsager.

 

Cafeen tilbyder håndmadder, bla. lammerullepølse, varm suppe og kage og forskellige slags drikke, ligesom man kan købe grillpølser i Lunden.

 

Der vil være traktorbusser, der kører dårligt gående rundt i området. Kom og oplev Danmarks landbrugshistorie og få en dejlig dag med familien!