Pressemeddelelse for juli måned Museet Herregården Hessel

 

I juli måned vil der på Herregården Hessel syde med aktiviteter næsten hver dag.

Mandage eftermiddage har vi ”Smag på historien”, som er et snapsearrangement, hvor man kan smage på forskellige snapse som har relation til Hessel, Louns halvøen eller området omkring.

Tirsdage eftermiddage kan man komme med på ”Historisk vandretur”- en guidet rundvisning på Hessels jorde og høre relevante historier om stenalder, bronzealder, jernalder, vikingetid, middelalder og op til nutid, - alt sammen knyttet sammen med Hessel, mens vi bevæger os rundt i naturen. Turen er på knap 1½ time og ikke for dårligt gående.

Onsdage har vi ”Levendegørelse især for børn” hvor vi gør gården levende med en masse aktiviteter, som børn kan være med til. Det kan være smedning, væven, hør, rebslagning, trædrejning, vask, bagning, knipling – vi skifter mellem aktiviteterne, og man kan blive klædt ud. Desuden har vi en stor udstilling af dukke huse i forvalterboligen, som er åben onsdage.

Torsdage eftermiddage har vi en guidet rundtur i bygningerne på Hessel ”Folkeliv i 1800 tallet”, hvor man får en fortælling om de folk der har boet her gennem tiderne, om livet som tjenestefolk og som herskab. På rundturen vil der være en lille smagsprøve.

Der ud over har vi d. 7 juli ”Store Kagedag”, hvor man kan smage på ca 25 forskellige slags kager, - det er smagsprøver, men man kan komme igen flere gange!

Den 13. juli har vi ”Snapseurtetur”, hvor man på en guidet vandretur samler urter til forskellige snapse.

Juli rundes af d. 28. juli med en koncert med ”Kristian Lilholt, Ida Friis Virenfeldt og Lasse Jørgensen”, som foregår i den gamle lade – her skal man være hurtigt ude for at få en billet.

Og en sangaften d. 29. juli – med Else Marie Spanggaard Drost, med dejlige danske sange, som gør én i godt humør. Dette foregår ligeledes i den gamle lade og hvor der kræves en billet.

 

Alle arrangementer kan man finde yderligere oplysninger til på vores hjemmeside www.herregaarden-hessel.dk